День ЗСУ: в Краматорську заклали Алею Пам’яті захисників України. ФОТО

 

У День Збройних сил України, 6 грудня, у Краматорську урочисто заклали Алею Пам’яті – висадили дерева та встановили пам’ятну стелу на честь захисників України, які поклали своє життя під час участі в АТО.

Алею заклали в міському сквері Героїв, повідомляє прес-центр штабу АТО.

В урочистостях взяли участь офіцери командування штабу антитерористичної операції на чолі з генерал-майором Олегом Гуляком, військовослужбовці місцевого гарнізону, представники влади, громадських організацій, шкільна молодь.

Як заявив на мітингу заступник керівника АТО Гуляк, дерева на Алеї Пам’яті “свідчитимуть майбутнім поколінням про найкращих синів та доньок українського народу, які віддали найдорожче – своє життя для збереження єдності, цілісності й незалежності України від російських окупантів”.

Також він продемонстрував присутнім шолом радянського воїна часів Другій Світовій війні.

“Цей артефакт знайдений нашими військовиками при облаштуванні однієї з позицій. Це шолом загиблого захисника України від фашистської навали. Пройшло майже 8о років із того часу, а нині оборонці України – внуки та правнуки полеглих у Другій світовій війні, на цій землі протистоять російському окупанту. Нині ми так само продовжимо святу справу наших дідів, звільнимо Україну від ворога”, – підкреслив генерал-майор Олег Гуляк.

Після цього присутні висадили дерева та поклали квіти до нової стели “Алея пам’яті захисників Вітчизни”.

Зазначається, що захід ініціювала громадська організація “Правовий захист та безпека в Україні”, серед членів якої – переважно учасники бойових дій.

Читайте також:
На горі Карачун посадили дубовий гай у пам’ять про захисників України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна