За допінг: Росію дискваліфікували з другої Олімпіади поспіль

 

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах оголосив рішення МОК про усунення збірної Росії від зимових Ігор 2018 року в корейському Пхенчхані.
Про це повідомив офіційний сайт організації.

“Збірна Росії дискваліфікована. Спортсмени команди зможуть виступити тільки під нейтральним прапором – без гімну та будь-якої національної символіки”, – зазначив Бах на прес-конференції.

Підставою для такого рішення МОК став висновок про урядову політику застосування допінгу російськими спортсменами.

При цьому на РФ накладено ще кілька покарань.

Так, довічно дискваліфіковані та відлучені від олімпійського руху міністр спорту РФ Валерій Мутко, заступник міністра спорту Юрій Нагорних, глава НОК РФ Олександр Жуков (останній також виключений зі складу Міжнародного олімпійського комітету).
Участь НОК Росії в МОК призупинена. Представники збірної РФ та міністерства спорту на Олімпіаду не запрошуються.

Більше 20 російських олімпійців відсторонені від спорту довічно.
На Олімпіаду-2018 допускаються тільки спортсмени, які пройшли допінг-контроль міжнародних органів; учасники допінг-скандалів не допускаються.

Росія зобов’язана компенсувати всі витрати на проведення розслідування з допінгу в РФ, а також виплатити МОК 15 мільйонів доларів для створення в РФ незалежної організації по допінг-тестування.

Церемонія вручення 11 медалей, відібраних у росіян після Сочі, буде урочисто проведена в Пхенчхані.

За умови виконання всіх зазначених заходів повноваження Росії та її участь у Міжнародному олімпійському комітеті будуть відновлені після завершення Білої Олімпіади в Пхенчхані-2018.

Як інформувала “Новинарня“, раніше в листопаді спортсмени-“зимовики” збірної РФ позбулися загалом 11 медалей Олімпіади-2014 у Сочі, відтак збірна Росії опустилися в командному заліку з 1-го на 4-те місце домашніх Ігор.
Крім того, Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) продовжило позбавлення РусАДА акредитації через невиконання організацією низки норм ВАДА.
При цьому президент Володимир Путін продовжував спростовувати провину держави в позитивних допінг-тестах російських атлетів. Він назвав приниженням для країни участь в іграх під нейтральним прапором.

Нагадаємо, так само без прапора і з дискваліфікацією провідних спортсменів Росія брала участь у літній Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро.
Тоді деякі українські спортсменки стали на захист звинувачених у вживанні допінгу колег з РФ в ефірі російського пропагандистського телеканалу.

Читайте також:
Урядовець РФ вимагав пошкодити допінг-пробу українця,
щоб переміг росіянин, – розслідування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна