У Києві презентували другий том “Книги пам’яті” загиблих в АТО військовослужбовців. ФОТО

 

Напередодні Дня Збройних сил відбулася презентація другого тому видання “Книга пам’яті військовослужбовців ЗСУ, які загинули захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України”.

Як передає “Новинарня“, в цьому виданні (“Книга ІІ…”) викладено стислі біографії та фото близько 860 військовиків ЗС України — уродженців або мешканців Автономної Республіки Крим, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської областей та міста Київ, які загинули в період з березня 2014 по 31 жовтня 2017 року.

Матеріали видання підготовлені на основі матеріалів сайту “Книга пам’яті полеглих за Україну” за кошти Міністерства оборони через тендер “Прозорро”.

Тираж – 1 тисяча примірників.

На презентацію 4 грудня в приміщенні Національного військово-історичного музею в Києві зібралися рідні й близькі загиблих воїнів, учасники бойових дій, військові, ліцеїсти-богунівці, волонтери “Книги пам’яті”, інші причетні до видання, представники громадськості, ЗМІ та ін.

Виступили т.в.о. директора департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міноборони України полковник Вадим Артамощенко; учасник АТО – захисник Савур-Могили, який отримав два поранення, кавалер ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та кавалер ордену “Народний герой України” начальник навчально-оздоровчого комплексу — заступник начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна полковник Петро Потєхін; начальник цправління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України полковник Олексій Ноздрачов; перший заступник голови синодального управління військового духовенства УПЦ Київського патріархату, настоятель Свято-Михайлівського храму на Татарці протоієрей Тарас Мельник, заступник директора Національного військово-історичного музею України, редактор “Книги пам’яті військовослужбовців Збройних сил України” Ярослав Тинченко; батьки загиблих воїнів та героїв Небесної сотні, вихованці ліцею імені Івана Богуна.

Полковник Потєхін представив ліцеїстів, чиї батьки загинули, захищаючи суверенітет України на Донбасі.

Вони, а також батьки й дружини загиблих отримали в подарунок примірники нового видання.

“Книга…” поширюється насамперед серед родин полеглих, безкоштовно.

Фотогалерея (гортайте):

Книга пам'яті полеглих за Україну - том 2 Книга пам'яті полеглих за Україну - том 2_ Книга пам'яті полеглих за Україну - ліцеїсти Богуна 1 Книга пам'яті полеглих за Україну - _ Книга пам'яті полеглих за Україну - том 2__
<
>
Фото: Новинарня

“Ця книга не лише для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих героїв, але й для того, щоб на цій пам’яті зростало покоління нових захисників України”, – зазначив полковник Ноздрачов.

Музичний супровід заходу здійснювала кубанська чоловіча капела “Чорноморці”.

Книга пам’яті полеглих за Україну – полковник Потєхін і ліцеїсти-богунівці, чиї батьки загинули в АТО. Фото: МОУ

Найближчим часом планується проведення презентації “Книги пам’яті” в Івано-Франківську, Львові, Запоріжжі та Старобільську.

Читайте також:
Загиблі герої листопада: обличчя 14 українських воїнів
і 15-й – у полоні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна