Прокуратура взялася за Центр Бендукідзе, заснований у Києві Саакашвілі

 

Генеральна прокуратура відкрила провадження стосовно Центру Бендукідзе, який очолює Володимир Федорін – екс-редактор журналі “Forbes Україна”.

Як написав Михеїл Саакашвілі у “Фейсбуці”, “Генпрокуратура порушила провадження стосовно Центру Бендукідзе, який очолює Володимир Федорін і співзасновником якого є я, по шпигунській статті “Причетність до передачі інформації представникам іноземних держав”, з прямим завданням від прокурора зібрати на нас “компрометуючі матеріали”, – написав лідер “Руху нових сил”.

Він додав, що зранку 4 грудня затримали двох працівників офісу.

“З ранку затримали двох працівників офісу – Назара і Севера. Северіон Дангадзе, один з координаторів Київської області, поміщений у СІЗО (хоч у нього і грузинське прізвище, він на 100% українець). Зараз йде обшук квартири керівника нашої бориспільської організації “Руху нових сил” Ярослава Сарафенюка”, – зазначив Саакашвілі.

Володимир Федорін в коментарі підтвердив інформацію про те, що прокуратура порушила провадження стосовно Центра Бендукідзе.

[Колишній] “прокурор АТО” Костянтин Кулик доручив СБУ шукати “будь-яку компрометуючу інформацію” на мене і Центр Бендукідзе. Це було б смішно, якби так не смерділо кагебешними екскрементами”, – написав він у соцмережі.

Саакашвілі назвав це “пряма “отвєтка” ОПГ з Банкової на вчорашній “марш [за імпічмент]”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна