Державну спецслужбу транспорту передали в Міноборони

 

Верховна Рада ухвалила зміни до закону про Державну спецслужбу транспорту і передала це відомство від Мінінфраструктури в підпорядкування Міністерству оборони.

За прийняття в цілому відповідного законопроекту № 7242 “Про внесення змін до Закону України “Про Державну спеціальну службу транспорту” щодо статусу Державної спеціальної служби транспорту” 5 грудня проголосувало 232 депутати.

Законом змінюється правовий статус та підпорядкування Державної спеціальної служби транспорту – Держспецтранспорт стає спеціалізованим військовим формуванням, що входить до системи Міністерства оборони України.

Передбачено, що загальна чисельність Державної спеціальної служби транспорту становитиме 5000 осіб, у тому числі 4600 військовослужбовців.

Законопроект був розроблений на виконання пункту 6 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 вересня 2017 року “Про пропозиції до проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України”, уведеного в дію указом Президента України від 15 вересня.

Очікується, що ухвалення цього законопроекту забезпечить демілітаризацію Міністерства інфраструктури України коштом включення ДССТ до системи Міноборони.

“Це дасть змогу оптимізувати складові сектору безпеки і оборони України, підвищити ефективність їх застосування в кризових ситуаціях та забезпечити раціональне використання бюджетних коштів, передбачених для забезпечення обороноздатності держави”, – наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна