Слідом за Травневим бойовики накрили великим калібром село Врубівка, – штаб АТО

 

У понеділок, 4 грудня, під час відвідування села Травневе Донецької області патруль спостережної групи української сторони СЦКК виявив пошкодження житлових будинків, які сталися внаслідок обстрілу з боку бойовиків “ДНР” з використанням мінометів калібру 120 мм, автоматичних гранатометів, крупнокаліберних кулеметів.
Про це йдеться у вечірній заяві УС СЦКК, поширеній на фейсбук-сторінці прес-центру штабу АТО.

Снаряди бойовиків влучили і район житлових будинків №12 та 15 по вулиці Тиха. Пошкоджено дахи житлових будинків та господарча будівля.

“Цинічні дії російсько-терористичних військ ставлять під загрозу не тільки життя і здоров’я цивільного населення, але й створюють побутові труднощі, які ведуть до гуманітарної катастрофи у регіоні. Так, НЗФ ОРДО, що знаходяться у районі селища Гольмівський, навмисно пошкодили лінії електропередачи, що живить населений пункт Травневе, та не дозволяють ремонтним бригадам його відновити. Без світла залишаються понад 200 мешканців Травневого”, – йдеться також у заяві.

Українська сторона СЦКК засуджує дії НЗФ ОРДО щодо порушення ними умов “шкільного” перемир’я, що свідчить про зацікавленість бойовиків у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей.

Крім того, увечері прес-центр штабу АТО заявив, що “російсько-окупаційні війська підступно обстріляли зі ствольної артилерії калібру 152 мм, забороненої Мінськими домовленостями, населений пункт Врубівка, наражаючи на небезпеку цивільних жителів”.

“Сили АТО були вимушені припинити зухвалу провокацію противника, відкривши вогонь у відповідь з метою подавлення вогневих засобів ворога, чим убезпечили цивільне населення та військовослужбовців від загроз цинічних обстрілів”, – ідеться в заяві штабу.

Варто зазначити, що село Врубівка (Попаснянський район Луганської області) розташоване в тилу українських військ, на чималій відстані від лінії розмежування, і рідко фігурує у воєнних зведеннях.

Як інформувала “Новинарня“, підрозділи 54-ї бригади і батальйону “Айдар” зайняли села Травневе і Гладосове в сірій зоні у 20-х числах листопада.

Читайте також:
Доба АТО 3 грудня: більше обстрілів, один боєць загинув, четверо поранені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна