Патріарх Філарет: УПЦ КП ніколи не повернеться до Московського патріархату

 

Предстаятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявляє, що замість примирення Російська православна церква намагається повернути УПЦ КП до Московського патріархату.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві 1 грудня, передає агенція “Інтерфакс-Україна”.

“Нас тепер знову хочуть закликати на переговори про повернення до Московського патріархату. Хочу заявити (…) перш за все Московському патріарху і російському єпископату: ніколи Українська церква не повернеться до Московського патріархату. Чому не повернеться? Тому що у нас є своя держава”, – заявив глава УПЦ КП.

Патріарх Філарет зазначив, що в “церковному плані” Москві довіряти не можна.

“Просили звернення для того, щоб настало примирення, тобто молитовне єднання, але знову нас схиляють до того, щоб ми повернулися [в Московський патріархат]”, – сказав Філарет.

Патріарх додав, що вважає за можливе діалог між церквами з питання визнання автокефалії УПЦ Київського патріархату, але не про перехід Київського патріархату під МП.

Як відомо, Московська патріархія на тлі Архієрейського собору РПЦ поширила повідомлення про лист Філарета, у якому він нібито “каявся” через церковний розкол.
В УПЦ КП спростували такі трактування.

Читайте більше:
Патріарх Філарет написав неоднозначний лист до Москви.
Там радіють “покаянню”. ТЕКСТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна