“За законами воєнного часу”: в Харкові націоналісти розгромили зйомки серіалу про НКВС. ФОТО

 

Активісти “Національного корпусу” в Харкові розгромили знімальний майданчик серіалу “За законами воєнного часу”, над яким працює російсько-українська кінокомпанія Star Media.

Інцидент стався у вівторок, 28 листопада, на території НТУ “Харківський політехнічний інститут”, біля Північного корпусі ХПІ.

Місцеві прибічники “Нацкорпусу” зірвали зірки і вивіски з написами “Прокуратура” і “Хліб”, розкидали мішки та інший антураж, натомість залишили фотографії українців, які загинули від голоду або були закатовані співробітниками НКВС, передає “Медіапорт”.
Зірвані зірки вони віднесли до будівлі консульства Росії.

Активістів обурили зйомки серіалу, який, на їх думку, є пропагандою ідей СРСР та прославляє НКВС.

Зйомки другого сезону серіалу “За законами воєнного часу” почалися на території ХПІ в жовтні. “Нацкорпус” вимагав від керівництва вишу їх припинити.

“Ми провели цю акцію, тому що нам сказали, що фільм продовжують знімати, незважаючи на те, що ректор нас запевнив, що зйомки припиняться. Я думаю, що тепер правоохоронні органи звернуть увагу на цей серіал. Якщо ні, то ми будемо продовжувати блокувати його зйомки”, – заявив прес-секретар харківського відділення партії “Національний корпус” Станіслав Микуленко.

За його словами, співробітники поліції, які прибули на знімальний майданчик, зробили попереджувальне розпорошення газу з балончика та намагалися відтіснити активістів.

Ніхто з учасників акції не постраждав. 

“Вони (поліція) хотіли нас заблокувати й не дати нам віднести майно Росії до консульства цієї країни. Але, на щастя, ми туди вдало дісталися і повернули російське барахло – на фото можна побачити комуністичні зірки, які ми залишили біля входу”, – розповів Стас Микуленко.

“У прифронтовому місті, яким за фактом є Харків, який ми насилу втримали, таких зйомок, що пропагують ідеї СРСР та прославляють «подвиги» співробітників НКВС, бути не повинно”, – заявили в “Нацкорпусі”.

Поліція призначила перевірку за фактом інциденту. Інформацію внесли в Журнал єдиного обліку правопорушень.

“О 12:40 надійшло повідомлення про те, що на знімальний майданчик по вулиці Кирпичова увійшли близько 30 осіб і почали заважати знімальному процесу, – повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції Харківської області. – Прибувши на місце, правоохоронці опитали свідків і встановили, що потерпілих в результаті даної пригоди немає, матеріальний збиток не завдано і з заявами в поліцію ніхто не звертався”.

За сюжетом серіалу, слідчі військової прокуратури Світлана Єлагіна (Катерина Климова) та Іван Рокотов (Євген Воловенко) восени 1941 року прибувають до Харкова, щоб викрити шпигунську організацію, яка діє в тилу.

Компанія Star Media була заснована у 2006 році. Її керівник і генеральний продюсер – Владислав Ряшин, який до того був головою правління каналу “Інтер”.
Star Media працює переважно на російський ринок, виробляючи більше 600 годин теленовел, серіалів, десятки телевізійних фільмів і повнометражне кіно.

Фільми та серіали виробництва Star Media “мають високі рейтинги і регулярно відзначаються в топ-10 програм на провідних телеканалах Росії та СНД”, зазначено на сайті компанії. Серед них – “Смерть шпигунам!”, “Штрафник”, “Анна-детективъ”, “А зорі тут тихі…”, “Лягавий”, “Шулер”, “Вбити Сталіна”, “Винищувачі”, “Життя і пригоди Мішки Япончика”, “Котовський”, “Широка ріка”, докудрама “Велика війна”, цикли “Історія держави Російської” і “1812” тощо.
Влад Ряшин є членом Гільдії продюсерів Росії, Асоціації продюсерів України, Академії російського телебачення.

Читайте також:
Ультраси в Харкові провели жорстку бесіду з футболістами “Шахтаря”
через позицію щодо АТО. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна