Україна увійшла в негативний топ-25 країн за оргзлочинністю

 

Україна увійшла до топ-25 країн з найбільш високим рівнем організованої злочинності.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані рейтингу, складеного фахівцями Всесвітнього економічного форуму.

У цьому індексі, що налічує 137 країн, Україна посідає 113-те місце, якщо рахувати від найбільш благополучних, та 25-те – за показником найпроблемніших. Бал України – 3,9.

Негативний рейтинг організованої злочинності очолив Сальвадор (1,5), далі – Гондурас, Венесуела, Мексика, Гватемала, Ямайка, Колумбія, Чад, Ємен, Пакистан, Гвінея, Мозамбік, Малі, Італія (найгірший показник у Європі – 3,5).

При цьому ВЕФ порахували, що найменший вплив організована злочинність має у Фінляндії (6,8), Норвегії, Омані, Ісландії, Сінгапурі, Катарі, ОАЕ, Новій Зеландії, Люксембурзі, Естонії.

Зазначається, що фахівці складали рейтинг на основі даних за 2015-2016 роки. Країнам виставляли оцінки від 1 до 7, де 1 – значний вплив організованої злочинності на бізнес, 7 – відсутність впливу.

Читайте також:
Україна дещо поліпшила становище у Глобальному рейтингу тероризму-2017. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна