Міністр оборони у зоні АТО провів “розбір польотів” на Луганському напрямку

 

У суботу, 25 листопада, міністр оборони України Степан Полторак здійснив робочу поїздку в район проведення АТО.
Про це повідомляє прес-центр штабу операції.

Керівник оборонного відомства заслухав керівництво штабу АТО на чолі з керівником антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей генерал-лейтенантом Михайлом Забродським щодо оперативної ситуації на лінії зіткнення.

“Також міністр оборони та керівництво АТО обговорили актуальні проблемні питання життєдіяльності військ, які виконують бойові завдання в районі проведення АТО”, – сказано в повідомленні.

Як визнав помічник МО Юрій Бірюков, візит Полторака в ОТУ “Луганськ” стосувався насамперед 58-ї бригади і був пов’язаний із “невдалим рейдом” бійців із роти “Донбас”.

У пункті дислокації 58 омпбр командир бригади Михайло Драпатий доповів оперативну обстановку, яка склалася в смузі оборони підрозділу.

Міністр Степан Полторак нагородив іменною зброєю командира 58 омпбр підполковника Михайла Драпатого та командира 1-го батальйону 80-ї бригади ДШВ і командира БрАГ 128-ї бригади, повідомила прес-служба 58-ї бригади у “Фейсбуці”.

У 59-му Сєвєродонецькому військовому мобільному шпиталі генерал армії Степан Полторак зустрівся з бійцем 58 омпбр, який вийшов із бою в Новоайдарському районі живим.

“В ході бою він був поранений та, ризикуючи життям, виходив з ворожого оточення. Тож мав нагоду поцікавився детальним ходом цих подій та станом здоров’я пораненого, побажав військовослужбовцю швидкого одужання від поранення та повернення у стрій, до побратимів”, – написав генерал армії Полторак на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Глава оборонного відомства нагородив вісьмох поранених військовослужбовців відомчими відзнаками “За зразкову службу” та наручними годинниками. Ще двох українських захисників рішенням міністра оборони було нагороджено грошовими преміями у розмірі 20 тисяч гривень.

Як зрозуміло зі слів Полторака в сюжеті Військового телебачення, нагороду та 20 тис. грн. на картку отримав зокрема той боєць, який вийшов з ворожої території.

Зі слів помічника міністра Бірюкова, у трагічних наслідках “рейду” (четверо загиблих) винний т.в.о. командира роти 16 омпб 58-ї бригади, який “загинув першим і людей поклав, і ніхто так і не зрозумів, навіщо вони поперли”.

25 листопада з початку доби (станом на 18:00) російсько-окупаційні війська на Донбасі шість разів порушили перемир’я – на Світлодарській дузі поблизу Травневого, біля Водяного, Верхньоторецького і Красногорівки.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна