Made in LNR: СБУ викрила “Глорію джинс” на фінансуванні терористів

 

Співробітники Служби безпеки України викрили відомого виробника одягу на фінансуванні терористичної організації “ЛНР”.
Як передає “Новинарня“, про це 24 листопада повідомив прес-центр СБУ.

У релізі не згадана назва виробника, але відомо, що в окупованому Луганську працює ПАТ “Глорія джинс”. Продукція цієї швейної фабрики активно рекламується в Україні та реалізується в українських торгових мережах.

“Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що ділки організували виробництво продукції на тимчасово непідконтрольній українською владою території Луганської області. Виготовлений товар реалізовувався у мережі фірмових магазинів по всій території Україні.
За інформацією спецслужби, ділки сплачували «податки» до так званих державних органів «ЛНР», гроші використовувалися, зокрема на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків”, – ідеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Зазначається, що слідчі СБ України провели санкціоновані обшуки в офісах та складських приміщеннях фірми у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях, виявили документацію та значну кількість готової до реалізації продукції.

СБУ свідчить, що готовий одяг поставлявся з ОРЛО в Україну транзитом через територію Росії.

“Аналіз вилучених матеріалів та документів підтверджує факт виробництва продукції саме на виробничих потужностях, розміщених на тимчасово окупованій території Луганщини. Співробітники спецслужби встановили, що надалі товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Російської Федерації. Ділки підробляли документи щодо виготовлення продукції нібито на території РФ та інших країн і на їх підставі ввозили товар через митний кордон України для реалізації”, – сказано в повідомленні.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 200, ч. 1, 2, 3 ст. 258-5, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
У Києві на відкритті магазину російської компанії Gloria Jeans,
яка шиє одяг в “ЛНР”, охорона побила пікетників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.