НАБУ затримало восьмого фігуранта справи про розкрадання коштів зі “Стіни” на кордоні з РФ

 

Правоохоронці за результатами обшуків затримали восьмого фігуранта справи про розкрадання коштів, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону – так званого проекту “Стіна”.

Як повідомляє прес-центр НАБУ, затримання відбулося в середу, 15 листопада.

За даними слідства, ця особа стала співучасником у заволодінні бюджетними коштами чиновниками Державної прикордонної служби та керівниками підприємств-генпідрядників.

“Затриманий організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та впродовж 2015-2016 років забезпечував через нього переведення у готівку безготівкових коштів, що надходили від генеральних підрядників, залучених службовими особами ДПСУ для здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування кордону”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, за участю цього підприємства конвертовано в готівку понад 10 млн. грн., виділених для інженерно-технічного облаштування кордону, якими надалі заволоділи учасники злочинної схеми.

Із затриманим проводять слідчі дії, вирішується питання повідомлення йому про підозру, а також обрання запобіжного заходу.

Крім того, за результатами проведених обшуків детективи НАБУ вилучили понад 40 печаток підприємств з ознаками фіктивності, зокрема й тих, які були задіяні в злочинній схемі заволодіння бюджетними коштами, а також декілька сотень тисяч готівки.

У НАБУ зазначають, що розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту “Стіна” детективи здійснюють з березня 2016 року. Попередня кваліфікація – ч. 5 ст. 191 ККУ, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 210 КК України.
За версією слідства, унаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн. грн.
Досі сімох учасників розтрати коштів проекту “Стіна” було заарештовано, сумарний розмір визначених судом застав склав 25,5 млн. грн.

Читайте також:
НАБУ назвало сім осіб, яким повідомлено про підозру
у справі про розкрадання коштів зі “Стіни”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна