Білорусь пропонує свій миротворчий контингент для Донбасу

 

Білорусь готова в разі потреби виділити своїх миротворців для гарантування безпеки на Донбасі.
Про це заявив міністр закордонних справ РБ Володимир Макей у середу, 15 листопада, на прес-конференції з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Москві, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Ми маємо намір і надалі робити все можливе для забезпечення миру і стабільності в цьому регіоні. Тому, якщо необхідно буде, ми готові виділити відповідний миротворчий контингент, якщо це буде прийнятно для всіх зацікавлених сторін, для того, щоб брати участь у вирішенні миротворчих завдань”, – сказав Макей.

Як відомо, Білорусь і Росії входять до Союзної держави зі спільною митною та прикордонною політикою. У вересні цього року на території РБ російські війська проводили масштабні військові навчання “Захід-2017”.
Саме в Білорусі співробітники ФСБ Росії викрали українця Павла Гриба, запроторивши його до СІЗО в Краснодарі.

Водночас столиця РБ Мінськ є майданчиком, де відбуваються переговори Тристоронньої контактної групи – України, ОБСЄ і Росії – у питанні розв’язання конфлікту на Донбасі.

Читайте також:
Геращенко про голосування Білорусі в ООН щодо Криму:
Це ніж у спину, а не нейтральність

Росія та Білорусь почали військові навчання біля кордону Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна