Україна, США і ФРН мають готовий проект щодо миротворців на Донбасі, – Клімкін

 

Україна, Сполучені Штати Америки та Німеччина мають фактично готовий проект резолюції ООН стосовно миротворчої місії на Донбасі.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав в ефірі телеканалу “Інтер” 10 листопада, передає УНІАН.

Дипломат прокоментував інформацію про заплановану на 13 листопада зустріч спецпредставника Державного департаменту США Курта Волкера з помічником президента Російської Федерації Владиславом Сурковим.

“Що стосується зустрічі в понеділок, то до цього я ставлюся, скоріше за все, дуже обережно, якщо не сказати скептично. Я декілька годин тому розмовляв з Куртом, ми погодили основні параметри нашої позиції”, – сказав глава МЗС.

“У нас фактично готовий текст резолюції, наш проект. Я маю на увазі наш, оскільки це і Сполучені Штати, і Німеччина, і Франція, і працюємо з Великою Британією, з дуже чіткою логікою, і основне, звичайно, – це вся територія окупована і кордон. І, звичайно, безпека до моменту, коли ми можемо почати підготовку до перехідного періоду. З цим поки що дуже важко”, – наголосив Павло Клімкін.

“Ми маємо план, яким чином тиснути далі. Ну, а, звичайно, питання часових рамок – будемо дивитися”, – сказав глава МЗС.

При цьому міністр наголосив, що “у нас є спільний проект, у нас є повна позиція, що нам потрібно”.

“Це невизнання оцієї російської колонії російського протекторату. Логіка, що має робити мандат майбутньої миротворчої місії, включаючи контроль, включаючи безпеку, включаючи роззброєння. Це географія – уся територія і, звичайно, кордон. Без кордону взагалі сенсу немає. Тому тиск має бути весь на Росію”, – заявив Клімкін.

Читайте також:
США радять Україні не просувати на ООН власну пропозицію
щодо миротворців для Донбасу, – Волкер

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна