Насіров отримав обвинувальний акт. Справа йде до суду

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також керівника департаменту ДФС. Акти вручено підозрюваним та їх захисникам.
Про це повідомляє прес-служба САП.

Відтак обвинувальний акт буде скеровано до суду.

“З моменту відкриття матеріалів кримінального провадження минуло більше трьох місяців і нарешті, після обмеження боку захисту в ознайомленні рішенням слідчого судді, можемо завершити досудове розслідування, як і передбачалося, складанням обвинувального акта. В ході виконання вимог ст. 290 Кримінального процесуального кодексу (КПК) України сторона захисту не надала доказів, які могли б свідчити про необхідність зміни правової кваліфікації кримінальних злочинів, а тим більше – закриття кримінального провадження”, – йдеться в повідомленні САП.

У прокуратурі впевнені в наявності незаперечних доказів “вчинення підозрюваними інкримінованих їм злочинів” і сподіваються, що судовий розгляд пройде в розумні терміни.

“Маємо надію, що суд забезпечить дотримання вимог ст. 314, 320 КПК України про призначення попереднього судового засідання у п’ятиденний строк з дня надходження обвинувального акта до суду, а також запасного судді з урахуванням складності кримінального провадження і неабиякого суспільного резонансу, який вона викликала”, – заявили в САП.

Читайте також:
Насірова можуть судити ще й у Британії, – посольство

Як писала “Новинарня“, 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро вручили Насірову, який удавав непритомного в лікарні “Феофанія”, повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (“зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”).
Слідство вважає, що Насіров впродовж ‎2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань трьом ТОВ. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме – за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі збитків у розмірі близько 2 млрд. грн.

8 березня Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб та носіння електронного  браслета з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО після того, як його рідні внесли заставу.
Надалі цей запобіжний захід продовжували.

28 липня розслідування справи було завершено, і Насірову повідомили про зміну раніше повідомленої підозри: крім інкримінованого зловживання владою та службовим становищем (ст. 364 ККУ), він також підозрюється у службовому підробленні (ст.366 ККУ).

Лондон підтвердив наявність у Насірова британського громадянства, хоча Насіров це заперечує.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна