Парламент США погодив військову допомогу Україні на $350 млн.

 

Комітети Палати представників та Сенату США з питань оборони погодили проект оборонного бюджету на 2018 рік, який передбачає допомогу Україні.

Про це йдеться в повдіомленні Сенату щодо погодженого бюджету.

Наступного року у США пропонується витратити на оборону 700 мільярдів доларів – таким чином парламентарії підтримали прагнення президента Дональда Трампа до посилення безпекового сектору.
Зокрема, документ передбачає підвищення рівня підготовки військових та закупівлю винищувачів і кораблів.

У проекті бюджету також ідеться про протидію агресії Росії, що передбачає виділення коштів на допомогу Україні.

“Бюджет передбачає виділення 350 мільйонів доларів допомоги в галузі безпеки України, включаючи оборонну летальну допомогу. Законодавство обмежує видачу половини цих коштів, доки глава Пентагону не підтвердить, що Україна вжила суттєвих заходів для втілення оборонної інституційної реформи”, – сказано в документі.

Для того, щоб закон про бюджет на 2018 рік набув чинності, за нього мають проголосувати в Палаті представників і Сенаті. Після цього його має підписати президент Трамп.

Читайте також:
Конгрес США схвалив закон про підтримку суверенітету України,
який може означати поставки летальної зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна