Вічний вогонь у Києві вандали залили цементом

 

У ніч на 7 листопада невідомі в Києві залили рідким цементом Вічний вогонь у парку Вічної слави.

Повідомлення про пошкоджений пам’ятник надійшло на диспетчерську лінію “102” у вівторок вранці, повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

Поліція виявила на меморіалі також вісім відер, в яких вандали вочевидь принесли розчин цементу.

Заступник голови КМДА Олексій Резніков заявив, що “подібні акти вандалізму – ганебний приклад неповаги до історії та пам’яті героїв”.

“Впевнений, що вандалам не уникнути відповідальності. Ми сподіваємось, що правоохоронці оперативно встановлять осіб, які це зробили. І всі міські служби, які будуть потрібні, сприятимуть цьому, а записи з камер відеонагляду допоможуть встановити особи злочинців”, – додав представник міської влади.

На місці працює слідчо-оперативна група Національної поліції, кінологи та газова служба.

Як відомо, 7 листопада – 100-та річниця Жовтневої революції.
Меморіал Вічної Слави на Печерських пагорбах присвячений загиблим у Другій світовій війні, його відкрили 60 років тому – 6 листопада 1957-го.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна