В Україну не пустили журналіста з РФ, який раніше брав інтерв’ю в Порошенка

 

СБУ не допустила в Україну російського журналіста, працівника державного інформагентства РІА “Новости” Захара Виноградова.

Про це повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” речниця СБУ Олена Гітлянська.

“Служба безпеки України заборонила йому в’їзд на п’ять років”, – зазначила прес-секретар.

“Рішення про заборону в’їзду в Україну приймається, якщо є наявність достатньої інформації, одержаної в установленому законом порядку, про факт вчинення ним суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його здійснення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого є в компетенції СБ України”, – додала Гітлянська, коментуючи статтю 13 закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”.

РІА “Новости” повідомило, що їхнього співробітника, який працює оглядачем в редакції сайту www.ria.ru, о шостій ранку 7 листопада висадили з поїзда Москва – Одеса в Конотопі під час перевірки документів.

Раніше, у 2015 році, Захар Виноградов звертався з відкритим листом до президента Петра Порошенка. Він згадав своє попереднє інтерв’ю з Порошенком (коли той ще не був главою держави) та став на захист російської мови й нібито переслідуваних в Україні журналістів на кшталт Руслана Коцаби, засудив націоналізм та утиски “інакодумців”.

Читайте також:
Пропагандист з каналу НТВ В’ячеслав Немишев затриманий СБУ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна