Бойовики обстріляли Авдіївку та Опитне з “Градів”

 

У неділю, 5 листопада, бойовики обстріляли з реактивних систем залпового вогню прифронтові населені пункти Донеччини, випустивши майже 250 реактивних снарядів зі системи залпового вогню “Град” по Авдіївці та Опитному у Донецькій області.

“Під удар з «Градів» практично одночасно потрапили населені пункти Авдіївка та Опитне. По Авдіївці російськими найманцями було випущено 137, а по Опитному – 110 реактивних снарядів”, – повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Цинічно порушуючи Мінські домовленості, незаконні збройні формування окремих районів Донецької області в черговий раз ставлять під загрозу життя мирних жителів. Тим самим демонструючи, що здоров’я, а найголовніше, життя мирного населення, людей похилого віку та дітей, які в вихідний день гуляли на вулиці та займалися повсякденними справами, не має для них ніякої цінності”, – зауважили в штабі АТО, додавши, що цей обстріл є черговим доказом намірів керівництва бойовиків дедалі загострювати конфлікт.

Інформації про руйнування або постраждалих унаслідок обстрілів у повідомленні немає.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив, що зранку 5 листопада незаконні збройні формування ОРДО здійснили обстріляли позиції ЗСУ на околиці села Водяне (поблизу Маріуполя) з БМП-2, СПГ і великокаліберних кулеметів, а також із забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів калібру 120 та 82 міліметрів

Українська сторона СЦКК заявила, що обстріли проводилися з метою провокації. Як запевняють у штабі АТО, підрозділи ЗСУ у відповідь не реагували та не відповідали на провокації, дотримуючись заявленого режиму тиші.

Станом на 18:00 неділі пораненння внаслідок обстрілів отримали двоє українських бійців.

Читайте також:
УС СЦКК: бойовики самі обстріляли Докучаєвськ з мінометів, позиція розкрита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна