У Росії громадянина засудили за спробу вступити до полку “Азов”

 

Місцевий суд у РФ засудив жителя Челябінської області до трьох років і тьрох місяців ув’язнення за обвинуваченням у спробі вступити до лав українського батальйону “Азов”.

Про це пише “Медуза” з посиланням на регіональне управління ФСБ.

Відтак житель міста Копейськ відбуватиме покарання в колонії загального режиму.

За висновками ФСБ, засуджений, ім’я якого не розголошується, “дотримувався ідеології націонал-соціалізму і виїжджав в листопаді 2014 року до України для участі в складі батальйону “Азов” у бойових діях у якості найманця”.

У Копейському міському суді розповіли, що представники “Азова” зустрілися з підсудним на блокпосту в Маріуполі і відвезли його в інше місце.

“З’ясувавши, що підсудний не володіє необхідними бойовими навичками для участі в збройному конфлікті, йому відмовили у вступі до полку і доставили назад на той же блокпост”, – повідомили представники суду.

Підсудний також був обвинувачений у поширенні екстремістських матеріалів, які він репостив влітку 2015 року на своїй сторінці в соцмережі.

Суд визнав чоловіка винним у “замаху на участь в якості найманця у збройному конфлікті або військових діях”, “публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності” та “розпалюванні ненависті або ворожнечі за ознаками національності”.

Як відомо, батальйон міліції особливого призначення “Азов” був сформований у системі МВС із переважно правих добровольців у травні 2014 року в Бердянську. У листопаді переданий до Нацгвардії, згодом його було переформатовано в полк.

Читайте також:
У РФ судять росіянина, який воював на Донбасі в лавах “Азова”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна