Футбольні ультраси скликають на марш на підтримку фанатів “Зорі”, засуджених в “ЛНР”

 

Ультраси (найактивніші організовані вболівальники) київського футбольного клубу “Динамо” спільно з патріотичними організаціями організовують марш на підтримку вболівальників луганської “Зорі” Влада Овчаренка та Артема Ахмерова, які перебувають у полоні бойовиків так званої “ЛНР”.

Марш під гаслом “Свободу Владу та Артему!” відбудеться у Києві в неділю, 5 листопада, йдеться в повідомленні на сторінці WBC Ультрас Динамо у “Фейсбуці”.

“Російські загарбники, які окупували частину Луганської області та називають себе «ЛНР», «засудили» двох українських патріотів та фанатів луганської «Зорі» Влада Овчаренка та Артема Ахмерова до 17 і 13 років в’язниці відповідно”, – нагадують столичні ультраси.

“Нам варто зробити все можливе й неможливе для звільнення хлопців та привернення до ситуації з ними максимальної уваги, в тому числі і міжнародних структур. Тож у неділю, 5 листопада, ми, Ультрас Динамо, та патріотичні організації організовуємо марш «Свободу Владу та Артему!»”, – зазначаєть в повідомленні.

Організатори закликають долучитися до акції фанатів українських клубів та всіх небайдужих українців.

Водночас наголошується, що під час акції заборонено використовувати партійну символіку – лише державні синьо-жовті та національні червоно-чорні прапори.

Збір учасників відбудеться о 16:30 в парку ім. Тараса Шевченка. Акція завершиться біля будівлі представництва Європейського Союзу в Україні (вул. Володимирська, 101).

Як інформувала “Новинарня“, проукраїнські футбольні фанати були затримані бойовиками в Луганську ще на початку листопада 2016 року.

Влад Овчаренко на допиті

Ішлося про групу вболівальників клубу “Зоря” “Ультрас Чорно-білі”, яку сепаратисти називали “підпільним відділенням батальйону “Азов”.

Лідерами групи були названі Овчаренко Владислав Валерійович, 1996 року народження, та Ахмеров Артем Олегович, 1997 р. н. Щодо них самопроголошена “влада ЛНР” порушила “кримінальну справу” у зв’язку зі “зрадою у формі шпигунства”.
Інші двоє затриманих – В’ячеслав Український та Дмитро Крамаренко.

На відео з обшуку “співробітники МГБ” демонстрували знайдені стікери з українською символікою, які хлопці нібито розклеювали в місті, чим “підривали державний устрій республіки”, а також футбольну піротехніку і листівки із закликами протидіяти бойовикам.

Наприкінці жовтня 2017 року “суд” самопроголошеної “ЛНР” “засудив” Овчаренка та Ахмерова до 17 й 13 років ув’язнення відповідно.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна