У Москві затриманий скандальний екс-глава ДУС Бакай, – ЗМІ

 

У Москві затримали скандального колишнього начальника Державного управління справами при президенті України, колишнього керівника НАК “Нафтогаз України” Ігоря Бакая.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на власні джерела.

Разом із Бакаєм затримали його бухгалтера та помічника.

У вівторок, 31 жовтня, помічника та бухгалтера відпустили зі слідчого ізолятора, а Бакай залишився під вартою.

Відомо, що його звинувачують у заволодінні фінансами сторонніх осіб шляхом обману.

“На нього є десять заяв від ошуканих і серед них заява від російського мільярдера Алішера Усманова, який нібито позичив Бакаю 9 мільйонів доларів”, – пише ТСН уже про російські справи Бакая.

Також зазначається, що Бакай останнім часом жив, переміщуючись між ОАЕ та Москвою, та постійно позичав гроші у знайомих.

Ігор Бакай, 1963 р.н., вважався одним із чільних посадовців та “фінансистів” влади часів президента Леоніда Кучми.
Він увійшов у владу як газотрейдер (1994-1995 — президент корпорації “Республіка”, 1995-1996 — голова ради АТЗТ “Інтергаз”). Надалі Бакай – голова правління НАК “Нафтогаз України” (1998-2000), голова Держкомітету України з водного господарства (2003), керівник Державного управління справами при президенті України (2003-2004).

У травні 2005 року – ще за президента Віктора Ющенка – Бакай був оголошений Україною в міжнародний розшук. Ще раніше він утік до Росії, де отримав громадянство РФ 22 березня 2005 року.

Бакая в Україні звинувачували у перевищенні влади та зловживанні службовим становищем.
Екс-чиновника підозрюють в незаконному продажі майнових комплексів “Готель “Дніпро”, “Готель “Україна”, а також нерухомості Національного комплексу “Експоцентр України”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна