АТО: активне застосування мінометів на Приморському напрямку

 

За минулу добу, 26 жовтня, незаконні збройні формування 20 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Ті у відповідь 16 разів застосовували зброю на ураження противника. У результаті бойових дій один український військовий отримав бойову травму, повідомляє прес-центр штабу операції.

Приморський напрямок. Тут до 18:00 окупанти тричі били з 82-міліметрових мінометів, різних видів гранатометів і великокаліберних кулеметів по оборонцях Широкиного. Увечері бойовики чотири рази обстрілювали позиції ЗСУ з 82-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів, стрілецької зброї біля Гнутового. Також противник застосовував міномети калібру 82 мм біля Водяного та Павлополя.

На Донецькому напрямку “гарячою точкою” ввечері залишалася Авдіївська промзона. Тут наприкінці доби російсько-окупаційні угруповання двічі обстрілювали наші опорні пункти з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
Унаслідок гранатометного вогню неподалік Пісків отримав бойову травму один український воїн.
З початку доби під вогонь гранатометів і стрілецької зброї потрапляли наші укріплення біля Авдіївки, Пісків та Троїцького.

На Луганському напрямку окупанти випустили щонайменше 20 мін калібру 82 міліметри на підступах до Троїцького. Озброєння БМП застосовували неподалік Попасної. Під вогонь гранатометів і стрілецької зброї потрапили наші позиції на підступах до Станиці Луганської.

Читайте також про 25 жовтня:
АТО: до Троїцького прилетіло 20 снарядів з РСЗВ, поранений під Авдіївкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна