Муженко у США обговорює розширення співробітництва і розповідає за всю Європу

 

Під час робочого візиту до Сполучених Штатів начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко відвідав штаб національної гвардії в Сакраменто, Каліфорнія, та зустрівся з генерал-ад’ютантом нацгвардії штату Девідом Болдвіном.

“Дуже зворушили слова генерала Девіда Болдвіна: “Ми приймаємо не іноземних гостей, ми приймаємо нашу родину з України!” – зазначив Муженко на особистій сторінці у “Фейсбуці”.

Як повідомляє прес-служба ГШ ЗСУ, в ході переговорів було досягнуто домовленостей про розширення програми двостороннього співробітництва.

“Каліфорнійці ознайомили українську делегацію з особливостями функціонування військових частин резерву, системою підготовки та розгортання підрозділів до штатів військового часу. Окремою темою для обговорення стало питання щодо застосування засобів безпілотної авіації”, – йдеться в повідомленні від 26 жовтня.

Напередодні, перебуваючи у Вашингтоні, члени представницької делегації Генштабу ЗСУ провели зустріч з аналітиками провідних американських експертних центрів The Jamestown Foundation та Atlantic Council.

Учасники обговорили широке коло питань пов’язаних з безпековою ситуацією як на Сході України, так і загалом в Європі.

“Наші союзники по обидва боки Атлантики розуміють, що зростаючі бойові спроможності української армії є найдієвішим чинником стримування імперських планів Росії”, – підсумував за підсумками зустрічі генерал армії України Віктор Муженко.

Читайте також:
Муженко домовився в Канаді про нову військову допомогу Україні

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна