Клімкін: Україна політично є частиною східного флангу НАТО

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна принаймні політично є частиною східного флангу Північноатлантичного альянсу.

Про це він заявив на конференції “Київський трансатлантичний діалог”, яка проводиться за підтримки НАТО, передає “Європейська правда”.

“Ми знаходимося у ситуації, коли ми мусимо підтримувати і відстоювати свої цінності, ми маємо захищати їх. Тому в цьому плані Україна зараз вже, якщо не легально, але як мінімум політично є частиною східного флангу НАТО. Саме українці воюють на Донбасі, тим самим захищаючи свої цінності”, – сказав глава МЗС.

“Тож фундаментально НАТО продемонструвало дуже просту ідею: НАТО було і залишається спроможним підтримувати не лише відчуття стабільності й відчуття безпеки, але водночас НАТО спроможне відповідати на нові виклики – такі як військові загрози, гібридні загрози чи кіберзагрози”, – сказав Клімкін.

Читайте також:
Парламент Республіки Сербської проголосував проти членства Боснії в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна