Раніше сім разів судимий солдат-контрактник на Львівщині знову вкрав автомат із набоями

 

Раніше неодноразово судимий солдат-контрактник викрав із військової частини на Львівщині, де служив, зброю, набої й телефон.
Про це повідомили у львівському управлінні департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Зазначається, що 41-річний військовий – уродженець міста Кам’янка-Бузька – викрав із військової частини автомат Калашникова та два споряджені магазини до нього (60 набоїв). Крім того, мобільний телефон він “поцупив у свого ж колеги, скориставшись вдалою нагодою”.

“Усвідомлюючи, що інцидент не залишиться непоміченим, злодій зв’язався зі своїм знайомим, потім самовільно покинув межі військової частини і передав йому викрадене майно для схову”, ‒ йдеться в повідомленні.

Як з’ясувалося, чоловік вже має сім судимостей за крадіжки, незаконне заволодіння автотранспортом та зберігання наркотичних засобів.

У гаражі спільника солдата правоохоронці виявили та вилучили вкрадені автомат, набої та телефон.

Крадія затримали відповідно до ст. 208 КПК України. Затримання та обшук проводили оперативники львівського УДВБ Нацполіції, військова служба правопорядку Яворівського гарнізону та слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону.

Чоловіку мають оголосити підозру за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу (“викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем”) та обрати йому міру запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі від 5 до 12 років ув’язнення. Тривають заходи і щодо кваліфікації дій його спільника.

Читайте також:
У Маріуполі слюсар намагався задушити поліцейського, щоб заволодіти автоматом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна