Міноборони: зросла кількість обстрілів, поранений біля Мар’їнки

 

За добу 23 жовтня в зоні АТО кількість обстрілів з боку бойовиків зросла майже удвічі. Більшість із них сталася на Донецькому і Маріупольському напрямках.
Про це розповів на брифінгу Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

“Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 22 обстріли позицій Збройних сил України, з них 18 були прицільними. Українські військовослужбовці 15 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи дозволене Мінськими угодами озброєння у випадках, коли дії противника становили загрозу особовому складу”, – сказав полковник Лисенко.

За його словами, внаслідок обстрілу, вчиненого бойовиками поблизу Мар’їнки, отримав поранення один український військовий.

На Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 10 разів, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Ці обстріли сталися поблизу Зайцевого, Майорська, Кам’янки, Авдіївки, Луганського, Верхньоторецького та шахти “Бутівка”, шість із них були прицільними.
У більшості випадків українські військові відкривали вогонь у відповідь із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку бойовики вісім разів порушили режим тиші, усі обстріли були прицільними. Найбільш неспокійно було під Широкиним.
“Чотири рази російсько-окупаційні війська вели обстріли українських захисників з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. Двічі окупанти застосовували по наших позиціях поблизу Широкиного міномети калібру 82-мм, загалом випустивши вісім мін”, – розповів речник Міноборони.
Решта обстрілів сталися поблизу Водяного, Старогнатівки, два – в районі Мар’їнки, при цьому бойовики застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети.

На Луганському напрямку бойовики здійснили чотири прицільних обстріли українських позицій гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Кримського, Новозванівки, Попасної та Новоолександрівки.
Під Попасною українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Лисенко також повідовим, що, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, за період 14-21 жовтня 13 бойовиків загинули, 18 – отримали поранення.
“Найбільших втрат противник зазнав на Авдіївському напрямку – 13 осіб зі складу 9-го окремого штурмового механізованого полку морської піхоти [1-го армійського корпусу “ДНР”]”, – зазначив Андрій Лисенко на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Також повідомляється, що на тимчасово окупованих територіях Донецької області за наказом лідера так званої “ДНР” почали набір добровольців для формування так званого “Приазовського казачого війська”.

Читайте також:
Безпілотники ОБСЄ виявили в ОРДЛО багато невідведеної важкої зброї, – СЦКК

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.