Обшуки в мера Одеси Труханова: НАБУ розслідує два кримінальні провадження

 

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом САП в понеділок, 23 жовтня, проводять обшуки за місцем роботи та проживання мера Одеси Геннадія Труханова в рамках розслідування двох кримінальних проваджень.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

У рамках одного кримінального провадження розслідується можливе привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг та подальшого перерахування незаконно отриманих доходів на рахунки підконтрольних офшорних компаній.

Друге провадження стосується передачі майна КП “Міжнародний аеропорт “Одеса” у статутний капітал ТОВ “Міжнародний аеропорт “Одеса”, у результаті якого, на думку детективів, майно територіальної громади незаконно вибуло з її володіння, чим останній завдано збитків на суму понад 100 млн. грн.

Обшуки проводяться за місцем проживання осіб, які можуть бути причетні до скоєння зазначених кримінальних злочинів, і за місцем знаходження речей і документів, що мають значення для кримінального провадження.

З огляду на те, що детективи також перевіряють версію можливої ​​причетності міського голови Одеси до вказаних кримінальних злочинів, слідчі дії проводяться за місцем його роботи та проживання, сказано в повідомленні НАБУ.

Читайте також:
Мер Одеси принаймні з 2002 року є громадянином Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна