На Київщині триває конкурс на кращу артилерійську батарею ЗСУ

 

На базі полігону біля села Дівички, що на Київщині, 21 жовтня почався заключний етап конкурсу на кращу артилерійську батарею Збройних сил України.

Сухопутні війська ЗСУ на конкурсі будуть представлені найкращими артилерійськими батареями оперативного командування “Північ”, які перемогли на попередніх стадіях відбору.
Вони змагатимуться з артбатареями Високомобільних десантних військ та Військово- Морських сил.

Конкурс буде оцінений у чотирьох номінаціях – тактична, індивідуальна номінація зі стрільби і управління вогнем, спеціальна та спортивна номінація.

Відкриваючи змагання, командувач ракетних військ і артилерії ЗСУ генерал-майор В’ячеслав Горбильов наголосив, що досвід ведення бойових дій в зоні АТО підтвердив: артилерія залишається головним засобом вогневого ураження противника, і артилеристи довели свою професійність під час ведення бойових дій на Сході.

“Конкурс серед артилерійських підрозділів видів Збройних сил України визначить не лише найкращу артилерійську батарею, а й в індивідуальній першості буде визначений кращий командир батареї, командир вогневого взводу, командир взводу управління, розвідник, обчислювач та краща обслуга”, – зазначив генерал Горбильов.

Крім того, за результатами особистої першості військовослужбовці отримають підвищення по службі, а батареї, які здобудуть перші місця за своїми системами, отримають винагороду 150 тис. гривень та відомчі відзнаки різних рівнів, інформує прес-служба ОК “Північ”.

Конкурс триватиме 12 днів і завершиться напередодні Дня ракетних військ і артилерії Збройних Сил України, який відзначається 3 листопада.

Читайте також:
“Не ура, а слава”. Як відзначали найкращий танковий взвод України. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна