АТО: “гарячим” став Луганський напрямок, але без втрат

 

За минулу добу, 20 жовтня, незаконні збройні формування на Сході 24 рази порушили перемир’я, зокрема 15 обстрілів зафіксовано після 18:00. Сили АТО 16 разів “асиметрично відповідали ворогу”.
Унаслідок бойових дій втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Луганський напрямок. У першій частині доби бойовики упродовж майже 30 хвилин випустили 39 мін калібру 82 мм, били з протитанкового гранатомета і озброєння БМП на підступах до Троїцького.
Увечері окупанти відкривали вогонь з мінометів калібрів 120 і 82 мм та автоматичних гранатометів на підступах до Новоолександрівки. Також під вогонь 120-міліметрового міномета потрапив опорний пункт ЗСУ неподалік Катеринівки. А з протитанкових гранатометів окупанти били неподалік Попасної.

На Приморському напрямку противник двічі обстрілював зі 120-міліметрових мінометів та різних видів гранатометів околиці Павлополя, двічі з піхотного озброєння – опорні пункти сил АТО неподалік Гнутового. Озброєння БМП загарбники застосовували біля Новотроїцького, а автоматичні гранатомети – у районі Водяного.

На Донецькому напрямку найгарячіше й надалі було неподалік Авдіївки. Тут бойовики тричі обстрілювали наші укріплення з різних видів гранатометів, озброєння БПМ та стрілецької зброї, а близько 16-ї години ворог випустив 12 мін калібру 120 мм. Також удень під вогонь стрілецької зброї окупантів потрапили укріплення сил АТО біля шахти “Бутівка”, Верхньоторецького, Кам’янки.
Увечері противник тричі бив із піхотного озброєння по українських захисниках неподалік Зайцевого. Факти використання великокаліберного кулемета зафіксовані поблизу Мар’їнки.

Нагадаємо, 19 жовтня штаб АТО також повідомляв про відсутність бойових втрат.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.