Бойовики знову заблокували відкриття КПВВ “Золоте” на Луганщині

 

20 жовтня вкотре не вдалося відкрити контрольний пункт в’їзду-виїзду в місті Золоте Попаснянського району Луганської області.

Як повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, українська сторона відкрила КПВВ зранку, як було домовлено, але бойовики “ЛНР” зі свого боку і надалі блокують пункт пропуску.

“Ми зі свого боку КПВВ відкрили о сьомій годині ранку, однак перехід і сьогодні не запрацював. Та сторона відмовилась пропускати людей і автомобілі. Офіційних роз’яснень від “ЛНР” не надходило”, – зазначив Клименко, якого цитує “Укрінформ”.

“Представники ОБСЄ повідомили, що на пункті пропуску з того боку лінії розмежування не готова інфраструктура. Кажуть, працювати він почне десь всередині листопада”, – додав заступник голови ВЦА.

Нагадаємо, уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко після засідання ТКГ в Мінську 18 жовтня заявляла, що КПВВ “Золоте” буде відкрите “найближчими днями”.

Як повідомляла “Новинарня“, на попередньому засіданні ТКГ 4 жовтня Тристороння контактна група підтримала ініціативу голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана про відкриття КПВВ “Золоте” 20 жовтня 2017 року.
Відповідне рішення лідерів “нормандської четвірки” було прийнято ще півтора роки тому, проте бойовики ОРЛО продовжують блокувати це питання.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна