ДТП з п’ятьма загиблими в Харкові: 20-річна дочка бізнесмена на “Лексусі” врізалася в натовп

 

20-річна харків’янка Олена Зайцева, яка в’їхала в натовп в центрі міста ввечері 18 жовтня і спричинила смерть п’яти людей, до цього вже кілька разів порушувала правила дорожнього руху до аварії. Її затримали на три доби.

Про це повідомив у “Фейсбуці” журналіст Юрій Бутусов, близький до правоохоронних органів.

“Олена Зайцева має три зафіксованих порушення правил дорожнього руху з моменту отримання прав – тобто за два роки”, – написав він.

За даними ЗМІ, Зайцева спричинила ДТП на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова, в результаті якої, за уточненими даними, загинули п’ять осіб, ще шестеро отримали травми.

Lexus RX 350 Зайцевої перевищив швидкість, зіткнувся із Volkswagen Touareg, після чого вилетів із проїжджої частини і врізався в людей, які на переході чекали зеленого світлофора.

На сайті форуму Харкова з’явилися зображення із камер спостереження, на яких видно моторошну аварію. На першому фото видно, як на тротуарі поруч із пішохідним переходом стоять люди та чекають на зелене світло.

фото kharkovforum.com

А на другому зображенні, зробленому через три секунди, всіх цих людей збиває Lexus:

фото kharkovforum.com

ОНОВЛЕНО. У мережі з’явилося відео моменту аварії.
На запису, який опубліковано на каналі YouTube Newsroom Kharkov, видно, що Volkswagen Touareg рухався у другому ряду зліва. Водій зупинився на світлофорі, а після почав рухатися разом із потоком попутних машин, набираючи швидкість.
На перехресті у Volkswagen врізався Lexus, який на великій швидкості їхав по Сумській. Після удару машини зникають з поля зору камери.

Як стало відомо NewsRoom, Олена Зайцева – студентка ХНУ імені Каразіна, прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ “Група Тайфун”. Він є головою правління і генеральним директором ПРАТ “ВТП “Укренергочормет”, яке працює на ринку енерготехнологій. У 2012 році Зайцев удостоївся державної премії в галузі науки і техніки.

Олена керувала батьковим авто.

За даними поліції, що базуються на свідченнях очевидців, водійка “Лексуса” на великій швидкості рухалася на червоне світло світлофора.

Стало відоме також ім’я другого учасника ДТП – ним виявився 59-річний бізнесмен Геннадій Дронов, який займається роздрібною торгівлею. Про це повідомляє видання NewsRoom з посиланням на джерела.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що дівчина з “Лексуса” арештована.

“Винуватиця затримана поліцією і арештована судом. Поліція проводить розслідування, вивчає, в тому числі, роль водія другої машини, що брала участь в ДТП, – за результатами якого, сподіваюся, суд прийме адекватне тяжкості скоєного кожним з них рішення”, – написав Аваков у “Фейсбуці”.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес пообіцяв допомогу в організації похоронів загиблих та лікуванні постраждалих в результаті ДТП.

За інформацією прес-служби Харківської міськради, з шістьох травмованих у ДТП двоє госпіталізовані в обласну клінічну лікарню, четверо – в лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

“З цих чотирьох двоє (чоловік і жінка) з неважкими травмами. У ще двох жінок важкі травми – пошкоджені ребра й легені. Цих постраждалих зараз оперують”, – повідомили в прес-службі з посиланням на інформацію лікарів.

Одна із загиблих – 15-річна дівчинка.

Серед важко поранених – вагітна жінка, зазначив в ефірі каналу “Еспресо” радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Раніше повідомлялося про шостого загиблого, але ці дані не підтвердилися.

Читайте також:
Савченко втретє за останній час потрапила в ДТП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна