ТКГ: найближчими днями відкриють КПВВ “Золоте” на Луганщині

 

Учасники переговорів гуманітарної підгрупи ТКГ щодо Донбасу в Мінську домовилися про те, що контрольний пункт в’їзду-виїзду “Золоте” в Луганській області буде відкритий найближчими днями.
Як передає “Новинарня“, про це заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко за підсумками засідання 18 жовтня.

“Мінськ. З конструктиву – КПВВ “Золоте” завдяки нашим вимогам, нарешті, днями буде відкрите. Це полегшить пересування між лінією зіткнення для тисяч людей”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

“Сподіваюся, важкий день – не бестолковий, бо люди на Луганщині чекають КПВВ в Золотому, і ми нарешті, через півтора роки дотиснули”, – зазначила вона.

Як відомо, на попередньому засіданні ТКГ 4 жовтня Тристороння контактна група підтримала ініціативу голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана про відкриття 20 жовтня 2017 року КПВВ “Золоте”.
Відповідне рішення лідерів “нормандської четвірки” було прийнято ще півтора роки тому, проте бойовики ОРЛО продовжують блокувати це питання.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна