На Покрову в зоні АТО артилерія мовчала, ЗСУ – без втрат

 

Минулої доби – 14 жовтня, в День захисника України – незаконні збройні формування 23 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, не застосовуючи міномети та інше важке озброєння (зокрема 11 разів – після 18:00). Під час 21 обстрілу наші військові вогнем із піхотного озброєння “примушували противника до миру”. Унаслідок бойових дій втрат серед українських воїнів немає.

Луганський напрямок. Під вогонь ворожих гранатометів двічі потрапили позиції української армії неподалік Новоолександрівки і один раз – біля Попасної. Надалі ввечері ворог двічі з кулеметів бив по укріпленнях ЗСУ біля Кримського, а неподалік Лобачевого застосовував стрілецьку зброю.

На Приморському напрямку з опівночі бойовики тричі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь неподалік Талаківки, увечері ще раз застосували тут АГС. Із кулеметів та “стрілкотні” окупанти вели вогонь на підступах до Гнутового, а протитанковий гранатомет підключили біля Павлополя. Близько 18-ї години окупанти “відпрацювали” з озброєння БМП та протитанкового гранатомета по околицях Водяного.

На Донецькому напрямку під вогнем великокаліберних кулеметів і піхотної зброї противника двічі на добу опинялись позиції Збройних сил України біля Авдіївки та Зайцевого, ще раз – позиції в районі Новоселівки Другої.

“Також варто додати, що в суботу українські військові водночас із обороною лінії розмежування взяли участь в урочистостях з нагоди Дня захисника України і Покрови Пресвятої Богородиці. У кожному містечку і селищі Донбасу місцеві мешканці привітали наших воїнів, які ціною власного життя боронять Батьківщину”, – повідомив прес-центи штабу АТО.

Читайте також:
З нагоди свята Порошенко заанонсував бійцям АТО премії до 3 тис. грн.
і тисячу одиниць техніки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна