Доба АТО: 21 обстріл, двоє поранених

 

Упродовж минулої доби, 13 жовтня, жоден український військовий унаслідок бойових дій не загинув, один – дістав поранення у районі Новоолександрівки.
Про це на брифінгу повідомив Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

Також він нагадав, що на КПВВ “Мар’їнка” зазнав кульового поранення військовослужбовець Державної прикордонної служби, уражений вогнем снайпера.

“Поранених евакуювали до лікувальних закладів, їм надається вся необхідна медична допомога. Зараз життю бійців нічого не загрожує”, – додав полковник Лисенко.

Він зазначив, що минулої доби ситуація у зоні АТО залишалася неспокійною.  Загалом по всій лінії зіткнення бойовики здійснили 21 обстріл позицій сил АТО, з них 18 були прицільними.

Як інформував раніше прес-центр штабу АТО, українські воїни 14 разів “вогнем примушували ворога дотримуватися режиму тиші”.

На Донецькому напрямку під ворожим вогнем із протитанкового гранатомета і стрілецької зброї опинялись захисники Пісків, Опитного.
Увечері упродовж години бойовики били з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї на підступах до Авдіївки.
Вже вночі під кулеметним вогнем опинились наші позиції біля Майорська і Пісків. А озброєння БМП ворог застосовував неподалік Зайцевого.

На Луганському напрямку наприкінці доби окупанти двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та кулеметів по оборонцям Новоолександрівки.
Крім того, ввечері проросійські найманці застосовували 82-міліметрові міномети неподалік Кримського. А протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю біля Станиці Луганської і Валуйського.
Кримське й 
Новоолександрівку обстрілювали також до 18:00.

На Приморському напрямку з легкого піхотного озброєння бойовики обстрілювали наші опорні пункти біля Мар’їнки, Широкиного, Гнутового і Водяного. 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна