СБУ у Львові накрило лівих націоналістів, які нібито діяли на замовлення РФ. ОНОВЛЕННЯ

 

Служба безпеки викрила угруповання, яке влаштовувало провокаційні акції у Львові на замовлення представників Росії.

Про це в четвер, 12 жовтня, повідомив прес-центр СБУ.

“Правоохоронці встановили, що зловмисники (…) брали участь в акціях протесту, замовлених кремлівськими пропагандистами,” – інформує спецслужба.

У відомстві також зафіксували причетність лідерів групи до актів вандалізму, “у тому числі проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн, функціонуючих у регіоні”.

Зазначається, що учасники групи поширювали у соціальних мережах матеріали, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації в регіоні.

“Комплексне експертно-лінгвістичне дослідження встановило наявність публічних закликів до насильницького повалення державної влади у публікаціях, що зловмисники поширювали в інтернеті”, – зазначили в СБУ.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку і матеріали із доказами протиправної діяльності.

Імовірно, СБУ має на увазі активістів радикально-соціалістичної, анархістської та націоналістичної організації “Автономний опір”, яка вранці цього дня повідомляла про обшуки у своїх членів.

Зокрема учасниця “Автономного опору” Анна Іванцик писала, що близько 7:10 працівники СБУ виламали двері в квартирі за адресою вул. Копистинського, 11а.
Ще один активіст, Артем Артеменко, повідомляв, що обшуки відбувалися в інших квартирах та на вул. Залізничній, 20.

В СБУ зазначили, що відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

ОНОВЛЕНО. Як зазначає Центр інформації про права людини з посиланням на голову правління ГО “Восток SOS” Олександру Дворецьку, СБУ не повідомило про затримання кількох осіб з “Автономного опору”, хоча, згідно до вимог законодавства, це повинно відбуватися упродовж двох годин.

Загалом зранку було затримано близько 15 осіб. Після 19:00 в УСБУ все ще перебували троє осіб, зокрема кримські активісти Максим Осадчук і Денис Мацола.

Читайте також:
СБУ викрила інтернет-активістів Львівської і Рівненської “народних республік”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна