Керрі: Україні критично важливо побороти корупцію й отримати незалежний суд

 

Колишній держсекретар США Джон Керрі заявив, що Україні критично важливо позбутися корупції – традиційного для країни методу “вирішення питань”.
Про це він сказав в інтерв’ю “Новому времени”.

За словами екс-глави Держдепу, успішна боротьба з корупцією посприяє економічному зростанню.

“Корупціонерів слід позбавити недоторканності. Інакше люди перестануть вірити в Україну, буде дуже складно забезпечити умови для економічного зростання. А для української економіки зараз саме час зростати – країні потрібно набратися сил для протистояння всьому тому, що Росія та її президент Володимир Путін збираються зробити у майбутньому. Тут має місце перетин економічних мотивів з інтересами національної безпеки”, – сказав Керрі.

Держсекретар часів президента Обами зазначив, що Україні необхідна незалежна судова влада, яка могла б притягнути до відповідальності будь-кого за порушення закону, за будь-які корупційні дії.
Також, додав він, країні потрібні незалежні прокурори, здатні розслідувати злочини.

Читайте також:
Рада голосами коаліції та колишніх “регіоналів” ухвалила судову реформу

Порошенко підтримав створення окремого Антикорупційного суду, але з умовами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна