Вандала, який зруйнував пам’ятник Небесній сотні, арештували на 60 діб. Він готовий зробити це знову

 

Печерський районний суд Києва сьогодні, 6 жовтня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб Юрію Чеканову, який напередодні розбив пам’ятний знак Героям Небесної сотні на вулиці Інститутській.

При цьому суд визначив можливість внесення застави у розмірі 320 тисяч гривень, повідомляє УНІАН.

Рішення судді Романа Новака може бути оскаржено в Апеляційному суді Києва впродовж 5 днів. Після завершення судового засідання Чеканова доправили до слідчого ізолятора.

При цьому Чеканов заявив, що знову вчинив би такий злочин, якби його не взяли під варту.

“Підозрюваний заявив, що діяв на власний розсуд, що зробив це правильно, і що в разі обрання іншого запобіжного заходу він вийде з суду і піде знову в те ж місце продовжувати свої діяння“, – розповів після завершення судового засідання прокурор Київської місцевої прокуратури №6 Сергій Сказко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не варто, з огляду на такі заяви, призначити підозрюваному психіатричну експертизу, прокурор зазначив: “Якщо в ході досудового розслідування виникнуть сумніви щодо його психічного здоров’я, буде призначена відповідна психіатрична експертиза”.

Також Сказко розповів, що Чеканов має паспорт громадянина України з реєстрацією в Луганській області у місті Алчевськ (тимчасово непідконтрольна територія), а фактично проживає в окупованому Росією Криму, в Севастополі.

Прокурор зазначив, що задоволений рішенням суду, який повністю задовільнив клопотання обвинувачення стосовно запобіжного заходу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна