Нобелівську премію з літератури отримав британець Кадзуо Ісігуро

 

Лауреатом Нобелівської премії з літератури 2017 року став британський письменник японського походження Кадзуо Ісігуро.

Ісігуро відзначений як автор, “який у романах великої емоційної сили розкрив безодню під нашим ілюзорним відчуттям зв’язку зі світом”, – повідомила на прес-конференції у Стокгольмі представниця Нобелівського комітету.

Кадзуо Ісігуро народився 8 листопада 1954 року в Нагасакі (Японія), в сім’ї океанографа.
У 1960 році сім’я Ісігуро емігрувала в британське місто Гілфорд.

У 1974 році Кадзуо вступив в Кентський університет, отримав ступінь бакалавра англійської мови і філософії. У 1980 році закінчив магістратуру в Університеті Східної Англії.

Літературна кар’єра письменника почалася 1981 року з опублікування трьох оповідань в антології Introduction 7: Stories by New Writers.

У 1983 році, незабаром після публікації свого першого роману, Ісігуро був висунутий на грант як один із найращих молодих британських письменників.

Третій роман Ісігуро, “Залишок дня” (1989) став особливо популярним, був успішно екранізований (головні ролі зіграли Ентоні Хопкінс та Емма Томпсон).

Його передостанній роман “Не відпускай мене” (2005) включений в список 100 кращих англійських романів усіх часів за версією журналу “Тайм”.

Нагадаємо, у 2016 році Нобелівську премію з літератури отримав американський співак і автор пісень Боб Ділан.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна