Міськрада Миколаєва відставила мера міста – Олександра Сенкевича із “Самопомочі”

 

Позачергова сесія Миколаївської міськради 5 жовтня визнала незадовільною роботу мера Олександра Сенкевича, висуванця партії “Самопоміч”, і достроково припинила його повноваження.

Це рішення шляхом таємного голосування підтримали @сі депутати, які брали у ньому участь, повідомляє “Укрінформ”.

“За дострокове припинення повноважень міського голови Миколаєва Олександра Сенкевича проголосували 42 депутати, проти немає, тих, хто утримався, – немає”, – сказав голова лічильної комісії Владислав Єнтін.

Фракція “Самопоміч” відмовилася брати участь у голосуванні.

“На жаль, коаліція БПП і Опоблоку, якою вже нікого не здивуєш, проголосувала за зняття Олександра Сенкевича з посади мера”, – заявили в прес-службі партії.

Сенкевич збирається оскаржувати рішення міської ради в суді.

“Я оскаржуватиму це рішення у суді, і впевнений, що переможу. І обіцяю, що зроблю все, щоб в наступного складі Миколаївської міської ради була багато вільних і незалежних людей, які прийматимуть власні рішення, а не під чиюсь указку”, — сказав він.

Раніше цього ж дня позачергова сесія міськради після звіту мера визнала роботу Сенкевича незадовільною.

Ще В липні недовіру міському голові Миколаєва ініціював його однопартієць, депутат від “Самопомочі” Сергій Ісаков. Цю ініціативу підтримали фракції міськради “Наш край” та “БПП – Солідарність”.

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко закликав мера скласти повноваження, а депутатський корпус міськради – саморозпуститися. Для вирішення цього питання і було скликано позачергову сесію 5 жовтня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна