Голландська міністр оборони пішла у відставку через загибель двох миротворців у Малі

 

Міністр оборони Нідерландів Жанін Хенніс-Плассхарт подала у відставку після того, як її відомство звинуватили в помилках під час організації роботи миротворчої місії ООН у Малі (Африка).

Як повідомляє Reuters, минулого тижня нідердандський комітет безпеки оприлюднив висновки про інцидент 6 червня 2016 року, коли внаслідок мінометного обстрілу в Малі загинули двоє голландських миротворців, а третій був поранений. Комітет дійшов висновку, що міністерство поставило безпеку та медичні стандарти нижче досягнення стратегічних цілей.

Міністр заявила про свою відставку під час дебатів у парламенті за декілька днів до того, як у Нідерландах мають змінитися коаліція та уряд.

Жанін Хенніс-Плассхарт сказала, що генерал Том Міддендорп, головнокомандувач збройних сил Нідерландів, також піде у відставку через на жорсткий висновок комітету безпеки.

Як відомо, голландці, які спочатку надавали вертольоти “Апач” у малійську миротворчу місію, тепер знижують рівень своєї участі у цій місії до 300 військових.

Читайте також:
У Малі знову загинула група миротворців ООН

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна