Восени з Криму в армію РФ призвуть більше 2 тисяч громадян. МЗС ПРОТЕСТУЄ

 

В окупованому РФ Криму на військову службу в російську армію призвуть більше 2 тисяч громадян.
Про це 2 жовтня повідомила прес-служба Південного військового округу Міноборони Росії, передає видання “Крим. Реалії”.

У силовому відомстві країни-агресора стверджують, що призовники “будуть виконувати військовий обов’язок на кораблях і в берегових підрозділах військ Чорноморського флоту”.

“Згідно з графіком перші відправки новобранців до війська заплановані на середину жовтня”, – повідомила прес-служба МО РФ.

ОНОВЛЕНО. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через намір Російської Федерації провести черговий призов на військову службу на тимчасово окупованій території АР Крим і у міста Севастополь.

Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій у вівторок ввечері.

У МЗС нагадали, що Генасамблея ООН у резолюції від 19 грудня 2016 року підтвердила факт незаконної окупації Криму і Севастополя Росією та закликала цю країну виконати свої зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом, міжнародними механізмами захисту прав людини, іншими договірно-правовими інструментами, стороною яких вона є.

“Звертаємо увагу, що, згідно з міжнародним гуманітарним правом, державі-окупанту забороняється примушувати осіб, котрі перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах, так само, як і забороняється чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії”, – зазначили у відомстві.

У тематичній доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, опублікованій 25 вересня 2017 року, зафіксовані факти переслідувань окупаційною російською владою жителів Криму за відмову служити у російській армії, зазначили в МЗС.

“Вимушені констатувати чергове грубе порушення Російською Федерацією своїх міжнародних зобов’язань”, – заявили в МЗС.

Українські дипломати вимагають від Росії скасувати призов на військову службу на тимчасово окупованій території Криму та Севастополя, забезпечити неухильне дотримання нею своїх міжнародних зобов’язань як держави-окупанта, а також у повній мірі виконати Резолюції ГА ООН від 27 березня 2014 року “Територіальна цілісність України” та від 19 грудня 2016 року “Ситуація з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)”.

Кримська правозахисна група звертається до жителів Криму з проханням повідомляти про факти призову на строкову службу в російську армію з території анексованого півострова.
Кримчан на вулицях закликають на службу в російську армію всупереч міжнародному законодавству та рішенням Генасамблеї ООН, які це забороняють.

Читайте також:
МЗС протестує проти призову кримчан на службу в інші регіони Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна