Головнокомандувач ЗС Швеції відвідав зону АТО

 

Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко та його колега зі Швеції Мікаель Бюден у понеділок, 2 жовтня, відвідали один з районів проведення АТО.
Про це повідомляє прес-центр штабу операції.

«Під час офіційного візиту в Україну військової делегації Королівства Швеція та поїздки до району АТО обговорювались питання активізації військово-політичного діалогу та уточнено перспективні напрямки і ефективні форми військового співробітництва між збройними силами України та Швеції», – йдеться у повідомленні.

Під час ознайомлення шведської делегації із безпековою ситуацією у зоні бойових дій начальник Генштабу ЗСУ Муженко звернув увагу шведського колеги на критичний стан об’єктів цивільної інфраструктури, які постраждали від обстрілів російсько-терористичних військ.

Генерал армії Муженко поінформував Бюдена про те, що піки порушення режиму припинення вогню в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ співпадають із черговими раундами мирних переговорів у Мінську, що засвідчує тиск Російської Федерації на переговорний процес.

«Сторони також обмінялися досвідом із питань реформування та розвитку збройних сил обох держав та зміцнення дружніх партнерських відносин між Україною та Швецією», – додали в прес-центрі.

Читайте також:
Спецпредставник США Курт Волкер відвідав Авдіївку. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.