До кінця року буде ще один призов офіцерів запасу

 

До Збройних сил України до кінця 2017 року може бути призвано ще близько 500 офіцерів запасу.
Про це повідомив начальник головного управління персоналу – заступник начальника Генштабу ЗСУ Артур Артеменко на брифінгу 3 жовтня.

“Наше головне управління, з урахуванням потреб та браку офіцерів, а також необхідності укомплектувати бази, склади, арсенали, пропонуватиме начальнику Генерального штабу – а приймає рішення міністр оборони – призвати невелику кількість цих посадових осіб. Це буде до 500, напевно”, – сказав генерал-лейтенант Артеменко, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

Артеменко зазначив, що це рішення ще не прийнято.

За його словами, головне управління персоналу ГШ рекомендуватиме частину призваних офіцерів для проходження служби на базах, складах та арсеналах зберігання боєприпасів.

Офіцери запасу також проходитимуть службу у тилових частинах та частинах, які не знаходяться на лінії зіткнення, а до проведення АТО можуть залучатися лише після підписання відповідного добровільного контракту.

Як інформувала “Новинарня“, про призов (мобілізацію) у 2017 році офіцерів запасу, які досі не служили, в Генеральному штабі повідомили ще в січні, а практичні кроки в цьому напрямку оголосили лише 16 травня.
30 травня 2017 року міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу до Збройних сил України.
За офіційними даними, було рекрутовано близько тисячі випускників військових кафедр, які раніше не служили в ЗСУ.

Читайте також:
Призов офіцерів запасу: жінок залучатимуть нарівні з чоловіками, – ГШ

Відповідно до наказу Міністерства оборони, строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців.
Відповідний призов передбачений пунктом 5 статті 11 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та проводиться за наказом МОУ в разі потреби.
Відтак можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, але досі не служили в лавах ЗСУ і не мають права на відстрочку.
Призвані не будуть відправлені в зону АТО без їх бажання.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна