Вбивство прикордонника в Росії: російські ЗМІ знову впіймали на фейку. ОНОВЛЕНО

 

Злочинці, які вбили російського прикордонника неподалік від українського кордону, рухалися в бік України з території Росії.

Про це повідомив “Укрінформу” речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, коментуючи інформацію російських ЗМІ про бій на російському кордоні, який спричинили бойовики, що нібито прийшли з території України.

“Інформація про те, що ця група рухалася з України, не відповідає дійсності. Це черговий російський фейк. Перевірка лінії кордону не підтвердила факти порушень кордону”, – зазначив Слободян.

Він зауважив, що в разі порушень державного кордону російська сторона негайно мала повідомити українській, аби зафіксувати документально факт порушення. “У даному випадку, жодної інформації  від Росії з приводу порушення державного кордону не надходило”, – наголосив він.

“За нашою інформацією, це була група громадян Росії кавказької чи чеченської національності, які перебували у федеральному всеросійському розшуку, і рухались у бік кордону з Україною“, – сказав Слободян.

Як повідомляли російські ЗМІ, в неділю, 1 жовтня, у районі селища Тьоткіне Курської області група прикордонників проводила операцію “Нелегал”, в ході якої перевіряла сарай. Всередині ховалися озброєні люди, які застрелили на місці прикордонника-кінолога. Після цього зав’язався бій, під час якого було вбито трьох нападників.

Російські мас-медіа стверджували, що ці особи нібито перетнули кордон з боку України, повертаючись із Сирії в одну з російських північнокавказьких республік.

ОНОВЛЕНО: Федеральна служба безпеки РФ підтвердила, що російський прикордонник загинув при перестрілці з невідомими, які проривалися до України. У повідомленні, поширеному російськими інформагенціями, зазначається, що двоє невідомих намагалися проникнути на територію України поза пунктом пропуску. При перевірці документів вони чинили збройний опір курським прикордонникам. Під час перестрілки один з чоловіків підірвав себе, другого вдалося затримати. Один з прикордонників РФ загинув через “несумісні з життям” поранення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна