Дев’ять батальйонів ЗСУ вже сумісні з НАТО, – Муженко

 

Дев’ять батальйонів ЗСУ вже сумісні з військами країн НАТО.
Про це начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко розповів в інтерв’ю агенції “Інтерфакс-Україна”.

“Триває підготовка батальйонів за допомогою іноземних фахівців, яка почалася ще в 2015 році. Сьогодні в Україні перебувають інструктори і військовослужбовці з США, Канади, Великої Британії, Литви, Латвії, Естонії, Польщі… І ми на сьогодні досягли відповідної сумісності як мінімум на тих дев’яти батальйонах, які вже пройшли підготовку”, – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Муженко уточнив, що спільна підготовка військ стосується підрозділів механізованих, високомобільних-десантних військ і особового складу частин спеціального призначення.

“Крім того, за основу беруться стандарти НАТО, які адаптуються до наших умов з урахуванням набутого нами досвіду проведення бойових дій”, – додав генерал армії Муженко.

Начальник Генштабу також зазначив, що військовослужбовці країн НАТО вносять зміни і корективи в свої стандарти з урахуванням українського досвіду.

Читайте також:
Підрозділ ЗСУ прибув до Баварії на навчання союзників НАТО Combined Resolve VIII

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна