Доба АТО: 16 обстрілів, ЗСУ відповідають майже на всі, двоє поранених

 

Унаслідок бойових дій 28 вересня двоє військовослужбовців сил АТО отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу операції.

Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 16 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, з них 12 разів – після 18:00. “Наші військовослужбовці 13 разів симетрично відповідали ворогу із зброї не забороненої мирними домовленостями”, – зазначено у зведенні.

Донецький напрямок. На початку доби вночі з гранатометів і стрілецької зброї противник вів вогонь на підступах до Авдіївки, а великокаліберні кулемети застосовував неподалік села Піски.
Після 18-ї години і майже до опівночі ворог постійно обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї наші укріплення на під Авдіївкою, українські бійці жорстко відповідали противнику. З цієї ж зброї окупанти понад годину били по захисниках шахти “Бутівка”.

Найбільша кількість вогневих провокацій минулої доби зафіксована на Приморському напрямку. Зранку бойовики спочатку випустили понад 20 мін калібру 82 міліметри та били з великокаліберного кулемета по наших позиціях неподалік Мар’їнки. А згодом обстріляли з 82-мм міномета ще й будинки мирних мешканців цього міста.
Ввечері проросійські найманці знову з мінометів калібру 82 мм обстрілювали укріплення ЗС України поблизу Мар’їнки. Близько 20-ї години, унаслідок вогневого протистояння із застосуванням протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, тут отримали осколкові поранення двоє українських бійців.
Крім того, наприкінці доби під обстрілами бойовиків опинились наші опорні пункти неподалік Водяного та двічі – біля Павлополя.

На Луганському напрямку з початку доби автоматичні гранатомети і стрілецька зброя проросійських найманців майже 40 хвилин працювали по наших опорних пунктах біля Кримського.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна