НС під Калинівкою: поранені дві жінки, горить 30% території арсеналу, менше вибухів. ВІДЕО

 

Кількість поранених унаслідок надзвичайної ситуації на складі боєприпасів у Калинівському районі Вінницької області вранці 27 вересня зросла до двох.

“Дві жінки звернулися по медичну допомогу, неважкі травми”, – повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко, передає “112 Україна”.

Начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов наголосив, що пожежею охоплено менше третини території 48-го арсеналу.

“За допомогою обстеження з безпілотного літального апарату з’ясовано, що близько 70 відсотків території арсеналу не постраждали від пожежі”, – сказав полковник Селезньов на брифінгу опівдні в середу, 27 вересня, про що інформує кореспондент “Новинарні“.

Кореспонденти “112-го каналу” передають з місця події, що в першій половині дня частота детонації боєприпасів зменшилася, за хвилину вибухає близько трьох снарядів.

Паралельно з цим агенція Reuters оприлюднила відео, на якому – розльоти снарядів та потужний вибух, зафіксований на горизонті.

 

За даними Вінницької ОДА станом на 13:00, до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 2458 осіб та 338 одиниць техніки, зокрема від ДСНС – 481 особа та 129 одиниць техніки, у тому числі один літак Ан-32П, від Нацполіції – 360 осіб та 113 одиниць техніки, від Нацгвардії – 227 осіб та 17 одиниць техніки, від ЗСУ – 915 осіб та 36 одиниць техніки (у тому числі чотири протипожежні танки, шість БТРів, два гвинтокрили та літак Ан-30), від СБУ – 400 осіб та 30 одиниць техніки, від ВАТ “Укрзалізниця” – 39 осіб та три пожежні потяги, від МОЗ – 30 осіб та 10 одиниць техніки.

Ліквідовано загоряння шести житлових будинків внаслідок влучання боєприпасів, з них чотири будинки – в місті Калинівка, один у селі Павлівка й пилорама в смт Стрижавка.

Піротехніками ДСНС спільно з представниками Нацполіції здійснюється подворовий обхід та виконуються заявки від населення щодо вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів. Наразі виконано 13 заявок із 26.

Довідка від ОДА:
на складах 48-го арсеналу зберігається орієнтовно 188 тисяч тонн боєприпасів;
загальна площа території – 586 га;
населення військового містечка – 1100 осіб.

Як повідомляла “Новинарня“, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів.
Із Калинівки та навколишніх сіл евакуйовано майже 30 тис. людей.
За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.

Читайте також:
Перед загорянням Калинівського арсеналу нібито чули звук безпілотника, – Бірюков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна