Суд у Москві продовжив арешт українського журналіста Сущенка на два місяці

 

Московський суд у понеділок, 25 вересня, продовжив арешт незаконно утримуваного в РФ українського журналіста Романа Сущенка на два місяці – до 30 листопада.

Про це повідомив у “Твіттері” його адвокат Марк Фейгін.

“Роману Сущенку продовжений термін утримання під вартою на два місяці, до 30.11.2017 року. Захист оскаржуватиме (це) рішення”, – написав він.

Як повідомляла “Новинарня“, власного кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою до родичів.
7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в “шпигунстві” на користь Головного управління розвідки Міноборони України. Київ категорично відкидає такі обвинувачення.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві “Укрінформ” з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

Читайте також:
Суд у Москві залишив Сущенка в СІЗО до липня.
Але йому дали зателефонувати матері

“Репортери без кордонів” у День свободи преси
вимагають звільнити
 Романа Сущенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.