АТО: 22 обстріли, поранені біля Луганського і Новозванівки

 

За минулу добу, 24 вересня, незаконні збройні формування 22 рази обстрілювали позиції Збройних сил України, зокрема 13 разів – після 18-ї години. Під час 18 обстрілів, коли виникала загроза життю наших військових, сили АТО відривали вогонь у відповідь.

Унаслідок бойових дій двоє українських бійців отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу операції.
Зазначається, що “російсько-окупаційні угруповання не припиняли обстріли наших позицій на усіх напрямках, проте минулої доби ворог не застосовував мінометів та іншого важкого озброєння”.

На Донецькому напрямку з початку доби російські окупанти двічі били з озброєння БМП по укріпленнях сил АТО у районі Зайцевого. Наші військові вогнем у відповідь примусили противника дотримуватись “режиму тиші”.
Близько 11-ї години в районі смт Луганське, під час обстрілу опорного пункту українських військ з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, отримав поранення один український воїн.
Увечері з гранатометів і великокаліберних кулеметів окупанти двічі відкривали вогонь на підступах до Світлодарська. А в районі Авдіївки та шахти “Бутівка” працювали ворожі великокаліберні кулемети.

На Луганському напрямку близько 17-ї години бойовики розпочали обстріл з гранатомета і стрілецької зброї опорного пункту сил АТО біля Новозванівки. “Наші військові жорстко відповіли ворогу. На жаль, у результаті цього протистояння отримав поранення один український захисник. Постраждалого одразу було госпіталізовано. Зараз стан його здоров’я – задовільний”, – ідеться у зведенні штабу.
Крім того, бойовики застосовували гранатомети неподалік Кримського, Донця і Валуйського.

На Приморському напрямку великокаліберний кулемет противника вночі працював поблизу Мар’їнки. До 18:00 застосовували стрілецьку зброю на підступах до Водяного і Павлополя.
Наприкінці доби бойовики бойовики “ДНР” двічі з гранатометів і великокаліберних кулеметів били по укріпленнях української армії поблизу Водяного та Гнутового.

Читайте по 23 вересня:
Доба АТО: 18 обстрілів, один загиблий, міномет під Кам’янкою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна